Steaky s pečenými zemiakmi

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny (4 porcie): 500 g bravčovej alebo hovädzej sviečkovice, 1 kg zemiakov, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, trochu mletého čili, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 1 kyslá smotana, 100 g tvrdého syra, 1 pór

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, zemiaky v šupke umyjeme, osušíme, nakrájame na štvrtiny. Vo veľkej panvici zohrejeme olej, mäso z oboch strán prudko opečieme, osolíme, okoreníme, vyberieme, odložíme na teplé miesto. Zemiaky opekáme vo výpeku na panvici asi 20 min. dozlatista. Ošúpanú cibuľu nakrájame, očistenú, umytú papriku nakrájame. Pridáme ich 5 min. pred dokončením k zemiakom, osolíme, okoreníme, posypeme čili. Zemiaky dáme do pekáča, kyslú smotanu osolíme, okoreníme, nalejeme na zemiaky. Uložíme mäso, posypeme nahrubo postrúhaným syrom, vložíme zapiecť do rúry, kým sa syr roztopí.

Pred podávaním posypeme najemno pokrájaným pórom.