Suroviny (20 kusov): 400 g polohrubej múky, 30 g droždia, 200 - 250 ml mlieka, 1 PL práškového cukru, 40 g masti, tuk na vymastenie plechu, 1 PL masti na potretie.

Plnka: 500 g bielej hlávkovej kapusty, 1 PL masti, 100 g prerastenej slaniny, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL soli

Postup: Do misky preosejeme múku, pridáme rozdrobené droždie, mlieko, cukor, žĺtok, rozpustenú masť, soľ, vypracujeme cesto, necháme na teplom mieste vykysnúť.

Plnka: Na rozohriatu masť dáme najemno postrúhanú kapustu, osolíme, okoreníme, dusíme takmer domäkka. Pokrájanú slaninu na malé kocky opražíme, pridáme do kapusty, ešte chvíľu podusíme. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 8 mm, pokrájame ho na pravideľné štvorce, do ich stredu dáme kapustovú plnku, okraje spojíme, roztlačíme na placku. Na plech vymastený tukom poukladáme placky, potrieme roztopenou masťou, pečieme 30 minút pri 180 °C.