Suroviny: 700 g bravčovej panenky, 1 dl oleja, 2 väčšie papriky, 1 červená paprika, 1/2 cibule, 2 dl suchého bieleho vína, 3 PL medu, 700 g zemiakov, 250 g múky, 2 vajcia, 100 g chudej anglickej slaniny, 1 viazanička petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Postup:  Očistenú, osolenú, okorenenú panenku predpečieme na rozpálenom oleji, potom ju vložíme na 25 - 30 min. piecť do rúry pri 180 st.

Krém: Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita na malom množstve oleja, pridáme nakrájanú papriku, osolíme, zaprášime červenou paprikou, podlejeme vínom, ak treba počas dusenia podlejeme aj trochou vody. Keď je paprika takmer mäkká, pridáme med, zmes varíme niekoľko min.

Knedlíčky: Slaninu nakrájanú na malé kocky osmažíme na troške oleja, až pustí šťavu. Zemiaky uvaríme, nastrúhame, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, premiešame s múkou, primiešame nasekanú vňať a opečené kocky slaniny, pridáme trochu výpeku. Z cesta tvarujeme rukami knedlíčky, dáme do vriacej vody, varíme 8 - 10 min. Potom ich osmažíme na tuku, ktorý ostal na panvici. Mäso so zemiakmi podávame s krémom.