Suroviny (4 porcie): 1 králik, 100 g masla, 3 cibule, 150 ml bujónu, 150 ml bieleho suchého vína, 4 PL horčice, 100 ml kyslej smotany, 1 viazanička petržlenovej vňate, hladká múka na obaľovanie, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Očisteného a umytého králika rozporciujeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na rozohriatom masle mierne opečieme. Pridáme na hrubšie kolieska nakrájanú cibuľu a speníme. Bujón a biele víno zmiešame, prilejeme k mäsu a uvedieme do varu. Opatrne primiešame 4 PL horčice. Prikryjeme pokrývkou a varíme domäkka. Keď je mäso mäkké, podľa chuti okoreníme, pridáme smotanu a ešte krátko povaríme.

Podávame so zemiakmi alebo dusenou ryžou. Jednotlivé porcie ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.