Suroviny: 12 plátkov údených kačacích pŕs, 3 pomaranče, 50 g vlašských orechov, 100 g datlí, 5 PL olivového oleja, 2 PL cherry octu, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL medu, 1 čakanka, rôzne druhy listového šalátu

Postup: 2 ošúpané pomaranče rozdelíme na mesiačiky, ktoré zbavíme blanitej šupky.

Rozpolené datle vykôstkujeme, orechy nasekáme nahrubo. Šaláty a čakanku umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky. Z tretieho pomaranča vytlačíme šťavu, zmiešame s olejom, octom. Podľa chuti osolíme, okoreníme, osladíme medom. Datle, orechy, šaláty zmiešame so zálevom, rozdelíme spolu s kačacími prsiami na taniere, ozdobíme mesiačikmi pomaranča.