Suroviny: Kačica asi 2 kg, soľ, 2 väčšie mrkvy, 2 cibule, 200 g šalotky, 2 bobkové listy, 200 ml bieleho vína, 120 g masla, 2 PL hladkej múky, 1 pohár brusníc (200 g/, 2 PL smotany, 1 KL cukru, 50 ml koňaku, petržlenová vňať

Postup: Očistenú kačicu opláchneme, odrežeme krídelká, posolíme zvonka i zvnútra. Oškrabanú mrkvu umyjeme, nakrájame na malé kocky, ošúpanú cibuľu a šalotku nakrájame. Do pekáča dáme mrkvu, cibuľu, šalotku, bobkový list, zalejeme vínom, na zmes položíme kačicu, prikryjeme druhou časťou pekáča, pečieme v rúre 90 m, počas pečenia polievame výpekom a teplou vodou. Keď je kačica takmer mäkká, zložíme vrchnú časť pekáča, necháme ju v rúre dopiecť, potom ju preložíme na podnos, udržiavame v teple. Na panvici rozpustíme maslo, opražíme na ňom múku. Do výpeku so zeleninou vmiešame polovicu brusníc, pripravíme zápražku. Všetko spolu varíme a menšou časťou omáčky kačicu podlievame. Zvyšok omáčky povaríme s druhou polovicou brusníc, rozmixujeme, vmiešame smotanu, pridáme soľ, cukor, koňak. Omáčku podávame osobitne.

Kačicu ozdobíme vňaťou, prílohou sú knedle a červené víno.