Suroviny (6 porcií): 6 kuracích pŕs, 1 ananás (môže byť aj konzerva), 2 PL kečupu, 1 PL medu, 8 PL sójovej omáčky, 1 ČL korenia karí, 1/2 ČL štipľavej papriky, 1 biela cibuľa, 3 menšie póry, 60 ml ananásovej šťavy, 2 ČL olivového oleja, 250 ml hydinového vývaru, 1 ČL rasce, 2 - 3 ČL korenia piatich vôní, 50 g slaných kešu orieškov, škrobová múčka, soľ
Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie rezne. Zmiešame kečup, med, 2 PL sójovej omáčky karí korenie, pol ČL štipľavej papriky a soľ. Do tejto zmesi vložíme kuracie rezne a prikryté necháme 2 hod. marinovať. Ošúpanú cibuľu najemno pokrájame, očistený pór nakrájame na 10 cm kúsky. Ananásovú šťavu zmiešame s 6 PL sójovej omáčky, olivovým olejom, hydinovým vývarom, rascou a korením piatich vôní. Ananás rozštvrtíme, odstránime šupu a dužinu pokrájame na 2 cm kocky (môžeme použiť aj ananásový kompót). Pór osolíme, spolu s kockami ananásu vložíme do hlbšieho plechu a prelejeme ananásovou šťavou. Cez plech preložíme rošt, na ktorý poukladáme kúsky mäsa a vložíme do vyhriatej rúry. Po 15 minútach pečenia mäso prikryjeme alobalom, aby nevyschlo počas pečenia mäso podlievame výpekom. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň, čas pečenia 35 minút. Upečené mäso, pór a ananás preložíme na misu a posypeme orieškami kešu. Výpek môžeme zahustiť škrobovou múčkou.
Podávame s dusenou ryžou.