Suroviny (6 osôb): 1 kurča 1,5 kg, 300 g kvasenej kapusty, 100 g cibule, 4 PL predvarenej ryže, 1 hruška 100 g, zopár malých kúskov čerstvej červenej papriky, 2 bielky, 50 g bieleho suchého vína, mäsový vývar podľa potreby, rastlinný tuk, podľa chuti biele korenie, majorán, cesnak, rasca, soľ

Postup: Kapustu, cibuľu, papriku, neošúpanú hrušku posekáme drobno, pridáme ryžu, bielky, majorán, pretlačený cesnak, rascu, zmes osolíme, hustotu upravíme vývarom. Naplníme brušnú dutinu, podkožie na hrudi, kurča osolíme, podľa chuti okoreníme. Pred uzatvorením ihlicami do plnky vlejeme víno. V 1. fáze dusíme prikryté podliate vývarom, po 1/2 hod. odokryjeme, upečieme dozlatista.

Príloha: zemiaky na rôzne spôsoby alebo zeleninové šaláty s nálevom.