Suroviny (4 porcie): Väčší plát morčacích alebo kuracích pŕs (cca 400 g), 500 g lístkového špenátu (môže byť aj mrazený), po 1 červenej, zelenej a žltej paprike, 1 cibuľa, 250 g šľahačkovej smotany, 2 ČL maizeny, 1 ČL horčice, muškátový oriešok, vegeta, mleté čierne korenie, soľ, 3 lyžice oleja

Postup: Umyté, osušené mäso opatrne naklepeme, posolíme a okoreníme. Na časti oleja podusíme umyté špenátové listy, ochutíme ich štipkou nastrúhaného muškátového orieška a jemne posolíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na rezance pokrájané očistené papriky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, dochutíme vegetou a opražíme takmer domäkka. Na pripravené mäso rozložíme udusené špenátové listy (pár listov odložíme), na to rozložíme polovicu dusenej papriky. Zvyšok papriky zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali maizenu a horčicu. Za stáleho miešania dáme prevrieť a pridáme zvyšok špenátových listov.

Mäso s plnkou opatrne zvinieme ako roládu a previažeme niťou. Zabalíme do pomasteného alobalu a v horúcej rúre upečieme. Asi 8 - 10 minút pred dopečením alobal odstránime, mäso dopečieme dozlatista. Elektrická rúra 200 °C, teplovzdušná 100 st. C, plynová stupeň 3 - 4, čas pečenia 25 minút.

Z upečenej rolády odstránime niť, pokrájame a podlejeme omáčkou.