Suroviny: päť balíčkov keksov (Indián, Marína), 250 g stuženého tuku, 250 g práškového cukru, polievková lyžica kakaa, tri polievkové lyžice mletej kávy, 1,5 dcl rumu
Čokoládová poleva: 1509 g čokolády, 100 g stuženého tuku, polievková lyžica oleja
Postup: Keksy valčekom na doske rozdrvíme, prípadne pridáme ostatné prísady a spracujeme cesto. Z cesta vyformujeme tri centimetre dlhé valčeky. Do nich vtláčame rúčkou varešky jamku. Koláčiky namáčame v čokoládovej poleve, necháme stuhnúť a ukladáme do papierových košíčkov.
Polevu si pripravíme tak, že prísady vložíme do hrnca a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme. Ak by sa poleva náhodou zrazila, pridáme do nej lyžicu horúcej vody a dobre premiešame.