Suroviny (porcií): 600 ml mlieka, 350 g hladkej múky, vajcia, 100 g práškového cukru, soľ, olej

Plnka: 500 g vlašských orechov, 50 g hrozienok, 200 ml smotany na šľahanie, 300 g práškového cukru, 150 ml rumu

Poleva: 200 g čokolády na varenie, 250 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 200 ml smotany na šľahanie, 1 vanilínový cukor, 100 ml rumu

Postup: V mlieku rozšľaháme vajcia so štipkou soli, pridáme cukor. Zmes prelejeme k preosiatej múke a vypracujeme hladké cesto, z ktorého na oleji upečieme tenké palacinky. Orechy do plnky pomelieme, umyté hrozienka namočíme do rumu. Vyšľaháme smotanu s cukrom a primiešame k nej orechy a hrozienka. Zmesou naplníme palacinky a zložíme ich do tvaru šatôčky. Na polevu vymiešame do penista žĺtky s cukrom, pridáme na kúsky polámanú čokoládu a vanilínový cukor. Za stáleho miešania povaríme na vodnom kúpeli. Nakoniec pridáme rum.

Naplnené palacinky na tanieri polejeme čokoládovou polevou, môžeme posypať aj mletými orechmi.