Suroviny: 4 plátky bravčového karé s kosťou, 1 dl suchého červeného vína, hladká múka na poprášenie plátkov mäsa, soľ, nové mleté korenie, 100 g čiernych olív bez kôstok

Marináda: 1 väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl olivového oleja, 1 ČL tymianu, 1 ČL estragónu, 1 ČL rozmarínu, soľ

Studená omáčka tzatziky: kyslá smotana alebo biely jogurt, cesnak, šalátová uharka (nastrúhaná), čierne mleté korenie, soľ, olivový olej, mäta biely vinný ocot

Postup: Mäso jemne naklepeme aj s kosťou, osolíme, okoreníme novým mletým korením. Pripravíme v miske marinádu tak, že zmiešame olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, tymian, estragón a rozmarín (po ČL) a soľ. Naklepané mäso vložíme do marinády a necháme zakryté najmenej 3 hodiny marinovať (najlepšie urobiť večer a nechať stáť celú noc). Po vybratí mäso poukladáme aj so zvyšnou marinádou do sklenenej zapekacej misy, posypeme čiernymi olivami (celé, rozpolené) a sprudka opečieme každú stranu (olej už netreba pridávať). Zalejeme červeným vínom.

Hotové jedlo podávame s omáčkou tzatziky: šalátovú uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a necháme odstáť. Dôkladne vyžmýkame v utierke, dáme do misy a zmiešame s prelisovaným cesnakom, jogurtom, octom a koreninami. Necháme dobre vychladnúť.

Na prípravu možno použiť aj bravčovú krkovičku. Používať len čerstvé bylinky.