Suroviny (10 porcií): 1,5 kg hovädzieho predného mäsa, 300 g cibule, 200 g bravčovej masti, 30 g mletej sladkej červenej papriky, 40 g soli, 1 g majoránky, 2 g mletého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, 200 g leča, 100 g hladkej múky, 1 kg zemiakov, 100 g feferónok, 2 l vody, 1 PL tekutého ochucovadla

Postup: Pokrájanú cibuľu osmažíme na masti, pridáme umyté mäso, pokrájané na kúsky, ochutíme mletou paprikou, korením, cibuľou, zalejeme vodou, pridáme lečo, cesnak, majoránku, feferónku, varíme, až mäso zmäkne. Na záver vložíme zemiaky pokrájané na kocky, dovaríme, ochutíme ochucovadlom, premiešame.

Podávame s chlebom.