Suroviny: 1 kg prednej časti králika, (krk, hruď, pliecko), 2 cibule, 2 PL masti, 1 ČL mletej červenej papriky, 1 ČL soli, mleté č. korenie, 2 PL rajčinového pretlaku, 4 str. cesnaku, majorán

Postup: očistenej, umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami, nasekáme 5 kúskov. Na masti opražíme dozlata nakrájanú cibuľu, zaprášime paprikou, speníme, podlejeme, povaríme. Do základu vložíme pripravené mäso, krátko podusíme, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak, zavaríme, dusíme domäkka pod pokrývkou, počas dusenia premiešame, podľa potreby dolejeme vodu. Pred dodusením pridáme nastrúhaný cesnak. Mäkké mäso dochutíme soľou, majoránom, podusíme.