Suroviny (pre 4 osoby): 8 jahňacích kotliet, 1 ČL rasce, 1 ČL koriandra, šťava z 1/2 citróna, 2 strúčiky cesnak, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Gril rozohrejeme na maximum. Jahňacie kotlety dáme do plytkej misy. Rascu a koriander roztlačíme v mažiariku, zmiešame s citrónovou šťavou, roztlačenými strúčikmi cesnaku, olejom, soľou a mletým čiernym korením. Zmesou polejeme jahňacie kotlety, obrátime ich, aby sa obalili z oboch strán a necháme marinovať, kým pripravíme jogurtovú omáčku. Kotlety potom preložíme na mriežku a grilujeme 14 minút, raz ich obrátime. Kotlety preložíme na 4 taniere, pridáme 1 PL jogurtovej omáčky a podávame spolu s kuskusom.
Jogurtová omáčka: 1/4 uhorky prekrojíme po dĺžke a lyžičkou vyberieme semienka. Potom ju postrúhame nahrubo a vytlačíme nadbytočnú vodu. Uhorku zmiešame so 150 ml nízkotučného bieleho jogurtu, pridáme 1 pretlačený strúčik cesnaku a 1 PL posekanej mäty.