Vidiecky jahňací kastról

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny (4 osoby): 500 g chudej jahňaciny, 500 g mrkvy, 500 g póru, 4 stonky vňaťového zeleru, kurací vývar, 300 g hrášku, soľ, niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu, šalvie, tymianu, mleté čierne korenie, 1 šálka hladkej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1/4 šálky petržlenovej vňate, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/2 šálky kyslej smotany, 1 - 22 ČL mlieka

Postup: Očistené mäso nakrájame na 1,5 cm kocky, nasucho opekáme za stáleho miešania v hrnci 6 - 8 min. Očistenú mrkvu, pór, zeler, pokrájame na kúsky, pridáme k mäsu, ochutíme soľou, korením, zalejeme vývarom. Zmes dusíme na miernom, ohni 20 - 25 m. Rúru zohrejeme na 200 °C. V mise zmiešame petržlenovú vňať, múku, kypriaci prášok, soľ, korenie, pridáme kyslú smotanu, vypracujeme pevné cesto, podľa potreby pridáme mlieko.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,2 cm, pokrájame na 16 trojuholníkov. Do hrnca pridáme hrášok, bylinky zviazané do gázy, navrch rozložíme trojuholníky cesta tak, aby pokryli povrch. Pečieme 25 - 30 m, až sa cesto zdvihne a je zlatohnedé.

 


AdSense