Suroviny: 1 kg vykostených kačacích pŕs, 1 kg zemiakov, 50 g dijonskej horčice s horčicovým semienkom, 50 g polotučnej horčice, 1/2 viazaničky anglického zeleru, 1 pór, 1 dl octu, 1/2 dl olivového oleja, soľ, korenie

Postup: Očistené kačacie prsia na strane s kožou narežeme, touto stranou ich položíme na gril. Osolíme, okoreníme, keď sa koža upečie do chrumkava, mäso obrátime a dopečieme.

Oba druhy horčice zmiešame, pridáme trocha soli, za neustáleho miešania prilejeme malé množstvo olivového oleja, prisypeme pór nakrájaný na kolieska, pokrájaný zeler. Do šalátového základu primiešame ocot a na kolieska nakrájané zemiaky, predtým uvarené v šupke. Prsia sa podávajú s týmto šalátom. Do šalátového základu možno namiesto horčíc použiť kyslú smotanu. Vtedy treba nakrájané zemiaky na 1 h vložiť do šťavy z vody, octu, cibule, cesnaku, cukru.