Suroviny: 4 kuracie rezne, korenie na kurča, olej, 200 g mrazenej mexickej zeleninovej zmesi, 250 g sterilizovanej zelenej fazule v náleve, 100 g kečupu mleté čierne korenie, čili, maslo, soľ, 4 veľké zemiaky v šupe, 2 klasy kukurice (aj mrazená), 1 cibuľa, kúsok údenej slaniny

Postup: Kuracie rezne navrchu narežeme (ako šachovnicu), potrieme grilovacím korením a olejom. Opečieme na teflónovej panvici tesne pred podávaním. Spolu dáme restovať nadrobno nasekanú cibuľu a slaninu, neskôr pridáme kečup a opražíme 2 - 3 minúty. Pridáme mexickú zeleninovú zmes, fazuľu a ochutíme korením, čilí a soľou. Dusíme 20 - 30 minút. Zemiaky dobre umyjeme a na vrchu narežeme do kríža. Dáme na 30 minút piecť. Kukuricu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie kolieska. Tie opečieme na troške oleja do zlatista, osolíme. Na tanier kladieme mexickú zmes a a fazuľu a na ňu položíme kurací steak. Pridáme opečený zemiak a plátky opečenej kukurice. Nakoniec polejeme rozpusteným maslom a prípadne dozdobíme. Zemiaky môžeme napred uvariť v šupe a až potom ich prudko zapečieme. Ak ich ešte polejeme pri podávaní kyslou smotanou, úspech bude zaručený.