Suroviny: 20 g sušených hríbov alebo iných húb, 1 väčšie kurča, 1 PL hladkej múky, 1 veľká cibuľa, 70 g mastného zo šunky alebo anglickej slaniny, 50 g masla, 2 cl grapy alebo inej pálenky (napr. čerešňovice), soľ, čierne korenie, kajenské korenie, muškátový oriešok, 750 ml červeného vína, 100 g bravčovej klobásy
Postup: Sušené huby namočíme do vlažnej vody najmenej na pol hodiny. Kurča očistíme, podľa potreby opálime a umyjeme pod tečúcou vodou. Osušíme kuchynkou utierkou zvonku i zvnútra, rozporcujeme a posypeme múkou. Cibuľu a slaninu zo šunky nakrájame nadrobno, opražíme na 30 g masla a zalejeme 2 PL horúcej vody. Keď sa voda odparí, opečieme na tuku jednotlivé porcie kurčaťa, pokvapkáme pálenkou a oflambujeme. Potom kurča posolíme, okoreníme, pridáme štipku kajenského korenia a čerstvo nastrúhaného muškátového orieška. Prilejeme červené víno a kurča v ňom dusíme pri strednej teplote 1 hod. Huby a klobásu nakrájame nadrobno. Keď sú porcie kurčaťa mäkké, pridáme zvyšné maslo, huby a klobásu, všetko dobre premiešame a mäso pri dusení prelievame asi 15 min. omáčkou.