Suroviny: 4 kuracie prsia, soľ, čierne korenie, 2 jablká 2 PL masla, 1 PL oleja, 100 ml kuracieho vývaru, 4 Pl smotany na varenie, 1/2 ČL sušeného tymianu, 100 ml jablkovej šťavy, 1 ČL škrobovej múčky
Postup: Kuracie prsia osolíme, okoreníme. Z neošúpaných jabĺk vyberieme jadrovníky, jablká nakrájame na kolieska. V panvici zohrejeme 1 PlL masla, jablká 3 m podusíme, odložíme do tepla. Do panvice dáme olej, zvyšné maslo a kuracie prsia opekáme dozlata z každej strany 5 - 6 min., potom vyberieme. Do panvice dáme vývar, smotanu tymian a povaríme. Škrobovú múčku rozmiešame v jablkovej šťave, vlejeme do panvice a pri ustavičnom miešaní povaríme do zhustnutia. Šťavou prelejeme mäso, pridáme jablkové kolieska.