Suroviny (16 rožtekov): 1 balíček lístkového cesta, 125 g hrozienok, 1 pohárik marsaly (likérové víno/, 100 g posekaných lieskových orechov, 4 sušené figy, 4 sušené slivky, 4 sušené marhule, po 30 g kandizovanej citrónovej a pomarančovej kôry, 50 g čokoládových lentiliek, 1 balíček vanilínového cukru, 1 PL mletých mandlí, 4 Pl mäkkého masla, 1 vajce, soľ, žĺtok, 1 PL mlieka
Postup: Cesto dáme rozmraziť. Hrozienka namočíme na 10 m do marsaly. Orechy opražíme nasucho, necháme vychladnúť a posekáme nahrubo. Figy, sušené slivky a marhule pokrájame nahrubo. Citrónovú a pomarančovú kôru najemno posekáme. Ovocie zmiešame s orechmi a hrozienkami. Pridáme lentilky, vanilkový cukor, mandle a maslo. Žĺtok vmiešame do ovocnej hmoty. Z bielkov zo soľou ušľaháme sneh a primiešame ho do ovocnej zmesi. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a pokrájame na 16 trojuholníkov. Na širšej strane každého trojuholníka dáme do stredu 2 PL zmesi. Trojuholníky zavinieme do tvaru rožka, dáme na plech.
Rožky potrieme rozšľahaným žĺtkom zmiešaným s mliekom, pečieme pri 200 °C asi 30 minút.