Suroviny (2 osoby): 300 g teľacieho mäsa, 80 g bielej špargle, 2 vajcia, 50 g farebných paprík, 100 g cibule, 2ks cibuľky, zeleninový vývar, olej, soľ, mleté čierne a grilovacie korenie,
Postup: Mäso nakrájame na rezne, ktoré posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom, necháme 20 m odstáť na chladnom mieste. Očistenú špargľu povaríme v osolenej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť. Pokrájanú cibuľku orestujeme na oleji spolu s nadrobno pokrájanými farebnými paprikami. Pridáme rozšľahané vajcia, soľ, urobíme hustú praženicu, ktorú necháme vychladnúť. Na rezne natrieme praženicu, do stredu dáme predvarenú špargľu. Naplnené mäso zvinieme do rolky, spojíme grilovaciou ihlou, poprášime múkou a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme vývarom, dusíme domäkka. Udusenú rolku preložíme do zapekacej misy, podlejeme menším množstvom vývaru, pridáme kolieska nakrájanej cibule a necháme zapiecť.
Podávame so zemiakovým pyré a s opečenou cibuľou, ozdobíme šalátom.