Suroviny (8 porcií): 300 g chudého teľacieho mäsa, 300 g kuracích pŕs, 300 g chudého bravčového mäsa, 200 g slaniny, 200 g šampiňónov, 1 osobitné kuracie prsia, 400 g mrazeného lístkového cesta, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL oleja, trochu tymiánu, majoránu, rasce, 2 žĺtky 1/8 l smotany na šľahanie, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, maslo na vymastenie formy, žĺtok na potretie cesta
Postup: Lístkové cesto necháme rozmraziť Osobitné kuracie prsia osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nakrájame. Na veľkej panvici zohrejme 2 PL oleja a prsia z každej strany prudko opečieme. Vyberieme, do výpeku na panvici dáme cibuľu, cesnak, opražíme. Zvyšné mäso teľacie, kuracie a bravčové, spolu so slaninou najemno pomelieme na mlynčeku na mäso. V mise mäso premiešame s tymiánom, majoránom, rascou, osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky, smotanu, opraženú cibuľu, cesnak aj s výpekom a dôkladne premiešame. Šampiňóny očistíme, umyjeme, podľa potreby nakrájame. Rúru predhrejeme na 190 °C. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním dno a boky formy tak, aby asi tri centimetre prevísalo cez okraj formy, popicháme vidličkou. Najprv dáme polovicu zomletej mäsovej zmesi, potom polovicu šampiňónov, na ne rozotrieme zvyšok zmesi, prikryjeme zvyšným cestom, kraje pevne zatlačíme. Najprv prešľahaným žĺtkom potrieme okraje, potom celý povrch, popicháme vidličkou. Vložíme do rúry, pečieme asi 1,5 hodiny.
Paštétu necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme, pred podávaním odložíme na pár hodín do chladničky.