Stifado

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

 

Suroviny a postup: Mäso (500 g hovädzieho zadného, môže byť aj králik) nakrájame na väčšie kúsky a dáme do hrnca. Všetky prísady (500 drobnej cibuľky, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 PL paradajkového pretlaku alebo 4 zrelé paradajky zbavené šupky, 2 bobkové listy, ocot, olivový olej, soľ, čierne korenie) k nemu pridáme naraz a zalejeme vodou tak, aby bolo mäso celé ponorené. Prikryjeme prikrývkou, necháme zovrieť, plameň nastavíme na minimum. Pomalým varom varíme 2 - 2,5 hodiny bez miešania. Stifado je hotové, keď je mäso úplne mäkké a voda sa odparila tak, že ostala len hustá šťava. Ak predsa len treba mäso podliať, tak výhradne horúcou vodou.