Suroviny: kačica, rožky, mlieko, ošúpané a opečené mandle, opečená cibuľka, 2 - 3 vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok, petržlenová vňať

Plnka: nakrájané rožky zmiešame s trochou mlieka, do zmesi pridáme opečené mandle, vajcia, dochutíme soľou, korením, štipkou muškátového orieška, nasekanou petržlenovou vňaťou. Plnku natlačíme do vnútra kačice a pečieme. Okolo kačice môžeme naukladať jabĺčka a pomaranče. Keď sa kačica dopečie, zlejeme výpek do kastróla, povaríme, zredukujeme, prelejeme ním porcie.

Postup: Kačicu deň pred pečením nasolíme, necháme v chlade odležať. Nasolenú kačicu alebo hus druhý deň opláchneme, pečieme pomaly, stále podlievame výpekom. Vypečenú masť treba hneď odoberať - zlievať. Hus sa môže deň vopred namočiť aj do mlieka.

Červená kapusta: na husacej alebo kačacej masti, ktorá sa vypiekla sa opraží cibuľka, pridá sa cukor, nechá sa skaramelizovať, pridá sa na jemno nakrájaná kapusta, dochutí bobkovým listom, novým korením, rascou, trochou soli, ku koncu pridať sa pridá 1 dl červeného vína - dodá peknú farbu. Dochutiť možno aj octom, ale až na záver, ináč kapusta stratí farbu. Vôňu možno zlepšiť klinčekmi.

Prílohou kačice  je mandľová plnka.