Suroviny (4 porcie): Cesto: 80 g hladkej múky, 180, ml mlieka, 2 PL oleja, 20 g kryštálového cukru, 2 vajcia

Plnka: 200 g jabĺk, 40 ml bieleho vína, 60 ml vody, 20 g kryštálového cukru, trochu citrónovej šťavy, 1 PL maizeny

Postup: V mlieku rozmiešame vajcia, pridáme štipku soli, cukor, múku, olej a necháme 15 min. odpočívať. Na teflónovej panvici jemne potretej olejom upečieme 8 palaciniek, poukladáme na seba a necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nadrobno nakrájame. Do hrnca dáme víno, vodu, cukor, citrónovú šťavu, necháme zovrieť, pridáme jablká a chvíľu varíme. Šťavu zlejeme do hrnca, necháme zovrieť a varíme, kým sa nevyvarí asi na 2 tretiny. Maizenu nahladko vymiešame s trochou vlažnej vody, vmiešame do šťavy, necháme zovrieť, zhustnúť a vychladnúť. Polovicu jabĺk rozpučíme a spolu so zvyšnými pridáme k šťave. Do stredu každej palacinky dáme trochu plnky, palacinky zvinieme, konce ozdobne nastriháme v 1/2 cm vzdialenosti do podoby cukríka.