Suroviny (4 porcie): 1,2 kg teľacieho mäsa na pečenie, 1 malá karotka, 1 malý zeler, 1 malý pór, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL hladkej múky, 30 g masla či oleja, 2 bobkové listy, 1/4 l hovädzieho vývaru, 50 g sušených sliviek bez kôstky, 60 g sušených hrozienok, 1/8 l sladkej smotany, 1 ČL maizeny
Postup: Očistenú, umytú zeleninu nakrájame na kocky. Mäso osolíme, okoreníme, poprášime múkou. V pekáči zohrejeme maslo či olej, na ňom opečieme mäso z každej strany. Pridáme zeleninu, bobkové listy, podlejeme trochou vývaru, pripraveného podľa návodu na obale. Pekáč prikryjeme pokrievkou, na sporáku dusíme pri miernej teplote 1 h. Pridáme slivky, marhule, hrozienka, podlejeme zvyšným vývarom, dusíme ešte 1 h. Mäso vyberieme z pekáča, odložíme na teplé miesto.
Z výpeku vyberieme bobkové listy, maizenu nahladko vymiešame v smotane, vmiešame do omáčky v pekáči, krátko necháme povrieť, dáme zo sporáka, podľa potreby dochutíme soľou, korením.