Suroviny (pre 4 osoby): 1 kg teľacieho orecha, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 ks stopkového zeleru, 1/2 l suchého bieleho vína, 1 vetvička rozmarínu, 2 bobkové listy, soľ, 3 žĺtky, 200 ml olivového oleja, šťava z 1 citróna, 3 PL kapár, 4 sardelové filety v oleji, 2 konzervy tuniak

Postup: Cibuľu ošúpeme, rozštvrtíme, mrkvu a zelerové stopky očistíme a nakrájame na kúsky. Zalejeme bielym vínom a takým istým množstvom vody, posolíme a zvaríme. Na mäso rozložíme bylinky, zabalíme do bavlnenej utierky a zviažeme niťou. Balíček vložíme do vriacej marinády a 90 minút pomaly varíme. Necháme vychladnúť vo vývare.

Omáčku pripravíme zo žĺtkov a 3/4 oleja. Osolíme, pridáme citrónovú šťavu. Zmixujeme 1 PL kapár, sardelové filety, odkvapkaného tuniaka a zvyšný olej. Zmes pretrieme cez sitko, zmiešame s majonézou.

Vychladené mäso vyberieme z nálevu, odblaníme a nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na veľkú misu, prelejeme tuniakovou omáčkou a posypeme zvyšnými kaparami.